Een rolcontainer huren voor uw bedrijf of vereniging

Wanneer u een bloeiend bedrijf of vereniging heeft kan het zo zijn dat de afvalproductie toeneemt. Waar u het eerst af heeft gekund met een aantal vuilniszakken begint de hoeveelheid afval toch wel op te hopen. Het blijven slepen met afvalzakken is dan zeker niet gewenst. Om daar een einde aan te maken is een rolcontainer huren een goede optie. De rolcontainer kunt u huren bij een erkende afvalinzamelaar zoals MKB-afval.nl.

Welke soorten rolcontainers zijn er beschikbaar?

Voor verschillende soorten afval dat kan worden gescheiden zijn rolcontainers beschikbaar. Zo zijn er containers te krijgen voor glasafval. Glasafval bestaat uit glazen potten en flessen, ook wel rondglas genoemd. Glas is zeer goed recyclebaar indien het gescheiden wordt van de restafvalstroom. Glasafval is de belangrijkste grondstof voor nieuw glas. Glas is oneindig te recyclen.

Om ruimte en kosten te besparen is het ook lucratief om een goedkope papierbak naast de restafvalcontainer te huren. Papier is zeer goed te recyclen indien gescheiden van het restafval. Schoon papier en karton kan in de papierbak worden gegooid.

Ook een afvalcontainer voor groenafval is te huren bij een erkende afvalinzamelaar zoals MKB-afval.nl. Organisch afval zoals bloemen, planten en etensresten kunnen in deze bak worden gegooid.

Hoe kan ik een rolcontainer huren?

Via de website kunt u eenvoudig een rolcontainer huren voor uw bedrijf of vereniging. De volgende werkdag ontvangt u dan al een nieuwe rolcontainer bij u op locatie.

Op de website kunt u een aantal keuzes maken. U kiest het aantal rolcontainers dat u wil huren en voor welke afvalsoorten. Daarna kunt u een keuze maken uit het formaat container dat aansluit bij uw bedrijfsvoering. U kunt kiezen uit containers met een inhoud van 240 liter tot 1700 liter. De containers tot 660 liter kunnen door een normale binnendeur in een pand worden geplaatst. De containers van 1100 en 1700 liter passen niet door een binnendeur. Daarna kunt u een keuze maken voor de ophaalfrequentie die bij uw bedrijf past. Er kan gekozen worden tussen het ophalen van uw afval 2 keer per week tot 1 keer in de 4 weken.

Mocht u zelf niet weten wat aansluit bij uw bedrijfsvoering, dan is er een zeer bekwame klantenservice aanwezig. Deze klantenservice kan u adviseren om tot de juiste keuzes te komen. Tussentijds wijzigen van de door u gemaakte keuzes is ook mogelijk. Dit kan via de klantenservice of via de website van de afvalinzamelaar.