Maak je huis winterklaar

Het is alweer bijna zo ver: de winter staat voor de deur. Nu de feestdagen vanwege de nog altijd heftige coronacrisis waarschijnlijk niet voor zoveel gezelligheid zullen zorgen als gewoonlijk, komt die wintertijd voor velen nog harder aan. Je hebt nu niets om naar uit te kijken, het is vroeger en langer donker, de sfeer zit er niet in omdat iedereen afwacht tot het weer voorbij is. Dat maakt veel mensen ook een stuk gevoeliger voor de winterdip. Doordat de zon niet schijnt en je door de regen, kou of zelfs sneeuw minder snel naar buiten gaat voor frisse lucht, zeker nu we bij elke verkoudheid in quarantaine moeten, schreeuwt je lichaam om rust, gezelligheid, vrolijkheid, en vooral licht en warmte. Dit is waarom we rond de feestdagen altijd overal lichtjes ophangen en het zo gezellig mogelijk maken in de straten – maar om deze winter door te komen, heeft ook je huis dat beetje extra sfeer nodig. Met deze tips maak jij je huis helemaal winterklaar! 

Alles draait om verlichting

Voor echte heftige winterdepressies as gevolg van de wintertijd wordt lichttherapie gebruikt om de stemming te verbeteren. Je zet dan simpelweg een lamp die licht geeft lijkend op zonlicht neer en zorgt ervoor dat je een bepaald aantal uren per dag naar dit licht kijkt. Dit is voldoende om de zwaarste winterstemmingen op te beuren. De eerste stap naar een gezellig, winterproof huis is dus voldoende, mooi en sfeervol licht. Dat moet natuurlijk wel de investering waard zijn, dus we raden aan om het niet alleen maar bij kerstlichtjessnoeren te houden, maar ook je échte lampen hierin te verbeteren. Online is er veel keuze aan LED binnenverlichting. Kijk eens goed wat er bij jouw huis past en je zult minder last hebben van de winter!

Creëer wat extra sfeer

De feestdagen draaien natuurlijk om gezelligheid. Als je die niet kunt maken met je familie en vrienden op een groot kerstdiner, dan moet je deze gezelligheid maar in je eigen huis zien te verwerken. Denk aan kaarsjes, kussentjes, dekentjes, leuke winterdecoraties. Zo voelt het nog knusser om lekker warm binnen te zitten met een kopje thee of chocomel als buiten een gure wind waait of het buiten sneeuwt. Al helemaal als de verkoudheid toeslaat en je 2 weken lang binnen moet vertoeven! Zorg dus voor zoveel mogelijk sfeer en gezelligheid, een beetje extra mooi warm licht en huis, en dan kom jij ongedeerd deze saaie winter door.