Mijn eerste baan

Sinds kort ben ik werkzaam bij een projectontwikkelaar. Ik ben op best jonge leeftijd aangenomen als junior projectontwikkelaar. Als junior projectontwikkelaar word je een jaar lang bijgestaan door een meer ervaren collega. Na ongeveer een jaar verdwijnt de titel junior en ben je een volwaardige projectontwikkelaar. Na mijn studie, ik was 20 jaar toen ik afstudeerde aan de opleiding Vastgoed en Makelaardij, te Rotterdam, ben ik gelijk het vak ingedoken. Het bedrijf waar ik nu werkzaam in heeft zelf gevraagd of ik hier wil werken. Ik ben dan wel projectontwikkelaar, maar ze wilde dat ik mij vooral met conceptontwikkeling bezig ga houden. Tijdens mijn afstudeerstage moest ik een aantal interviews afnemen. Bij een van de bedrijven raakte ik heel lang aan de praat met iemand. We begonnen het vak en mijn opleiding te bespreken. Na enige tijd begonnen we te praten over de sfeerimpressies die ik had gemaakt. Ik wilde ze laten zien op mijn verouderde laptop, maar die liep vast. Gelukkig werkte mijn telefoon wel goed. De man was erg onder de indruk, en wilde de beelden naar zijn baas sturen. Na een aantal dagen kreeg ik een onbekend telefoontje. Het was de baas, die wilde graag dat ik na mijn afstuderen direct bij hen kwam werken.

Spullen van de zaak

Ik heb direct ja gezegd. Nog geen vier maanden later zat ik daar, als junior projectontwikkelaar. Ik kreeg zelfs een auto van de zaak, omdat ik ook naar afspraken buiten de stad moest kunnen. Ook kreeg ik een zakelijke telefoon en een zakelijke laptop. Mijn verouderde laptop heb ik toen weggegooid. Deze was eigenlijk drie maanden na aankoop al niet meer wat de verpakking had beloofd. De laptop van werk was veel beter in het gebruikt. De filmpjes die ik destijds wilde laten zien werkte op deze laptop gelukkig wel.

Eerste jaar

Ik vond het heel erg gaaf om in mijn eerste jaar zo veel concepten te mogen denken. Hier boven op mocht ik ze ook zelf uitwerken. Op de laptop van mijn werk ging dit heel erg makkelijk. Op mijn oude laptop kon dit niet. Ik moest altijd eerst naar  huis om op mijn desktop het renderen te doen. Nu kan ik dat gewoon op werk doen en heb ik mijn resultaten altijd bij me. Dit is vooral handig omdat ik bijna elke week wel bij iemand anders op kantoor zit voor overleg. Ik mis mijn oude laptop geen moment van de dag.