Bewegen op een leuke manier met een trampoline

Je werkt graag hard, hebt een leuke baan en onderneemt graag activiteiten met vrienden en familie. Dan kan het zijn dat je niet altijd genoeg tijd hebt om bijvoorbeeld ook aan sport te doen. Als je toch fit wilt blijven en wilt bewegen op een leuke manier, dan is daarvoor een ideale oplossing in de vorm van een trampoline. Met een trampoline kun je namelijk op een zeer plezierige manier bewegen en je kunt het ook nog eens samen met anderen doen. Een ideaal product dus om aan te schaffen en in jouw tuin neer te zetten. Wat je moet weten als je een trampoline wilt kopen en waar deze aan moet voldoen, lees je in dit artikel.
Trampoline

Veiligheid is het belangrijkst

Springen op een trampoline is natuurlijk geweldig en je kunt je er zeer vrij door voelen. Je kunt dan ook zeer hoog springen dus de veiligheid van de gebruikers van het apparaat is zeer belangrijk. Een trampoline moet dan ook doen aan verschillende eisen die onder andere gesteld worden in Europese regelgeving. Als je een trampoline wilt kopen zijn er dan ook een aantal zaken waar je als koper op moet letten. Wil je er zeker van zijn dat het gevaarte voldoet aan de regels die daarvoor gesteld zijn? Ga dan op zoek naar de CE-markering. Daarmee wordt aangetoond dat de trampoline aan de gestelde Europese regels voldoet. Verder zijn er ook keurmerken op het gebied van veiligheid in het leven geroepen die jou hierbij kunnen helpen.

Wat kun je zelf om een veilige trampoline te vinden?

Je kunt zelf ook een aantal dingen doen om de veiligheid van het apparaat te controleren. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat de poten van de trampoline zeer stevig zijn en de juiste afmetingen hebben. Als het frame gemaakt is van metaal met een dikte van minimaal 1,5 millimeter, dan ben je al goed op weg. Met meerdere poten staat het geheel ook een stuk stabieler, wat belangrijk is voor als er op gesprongen wordt. De rand rondom het springgedeelte moet de veren en het onderstel goed afdekken. Hier moeten bijvoorbeeld geen openingen in zitten zodat je daar tussen kan vallen. Verder is het verstandig om gebruik te maken van een net dat rondom de trampoline geplaatst is. Dan voorkom je dat de gebruiker tijdens het springen onbedoeld van het gevaarte kan vallen.