Je startup uitbreiden

De eerste paar jaar van elk bedrijf is een spannende periode. Momenteel is er in onze cultuur veel hype rondom het ‘startup’ fenomeen. Kleine bedrijfjes die heel snel uitgroeien tot gigantische successen. Dit fenomeen komt vooral uit techwereld van Silicon Valley waar kleine bedrijven die beginnen in een garage uitgroeien tot gigantische bedrijven die vele miljarden waard zijn. Maar het mag niet vergeten worden dat dit niet de realiteit is. In werkelijkheid is het beginnen van een startup moeilijk en mislukken vele bedrijven in de eerste paar jaar. Wanneer je als kleine startup begint en winst begint te maken is de volgende stap natuurlijk het bedrijf groeien en uitbreiden. Maar ook hier kan het gigantisch mis gaan als er niet goed met de financiën wordt omgegaan bijvoorbeeld.

Een bedrijf met veel potentieel kan ten ondergaan in deze fase. In dit artikel bespreken we daarom hoe een bedrijf succesvol kan groeien na de eerste fase zonder in financiële problemen te raken.

Personeel aannemen

Wanneer er wat geld begint binnen te komen en het bedrijf meer klanten krijgt wordt het werk mogelijk te veel voor veel voor de oprichters van het bedrijf. Op dat moment kan het mogelijk aantrekkelijk worden om voor alles en nog wat nieuwe mensen aan te nemen onder de naam van uitbreiding maar dit kan een startup veel kosten en in financiële problemen brengen. In plaats daarvan is het verstandiger voor de startup om knelpunten te vinden waar echt nieuw talent voor nodig is. En alleen hiervoor nieuwe mensen aan te nemen.

Een voorbeeld hiervan is dat ik en mijn medeoprichter graag in de creatieve sector werken en daarom dan ook een hekel hebben aan administratie en dat soort zaken. Daarom was de eerste stap die wij namen het aannemen van medewerker die de administratie en belastingaangiften deed.

Kantoorruimte

Wanneer je een startup begint is het waarschijnlijk logisch om in persoonlijke ruimte te beginnen. Zeker aangezien je in je eentje of slechts met een of twee partners begint. Maar wanneer je wilt uitbreiden is het logisch om een kantoorruimte aan te nemen. Maar zeker in het begin is het waarschijnlijk verstandig om nog flexibel te zijn in het krijgen van een werkruimte. Wanneer je een kantoor huurt is het belangrijk hoe je dit inricht voor een positieve en productieve werkvloer. Je zult ook moeten zorgen dat het kantoor schoon blijft. Ons kantoor is in Nieuwegein en we hebben dan ook een schoonmaakbedrijf Nieuwegein om ons kantoor schoon te maken.