Een vakantie Egypte om te werken aan je nieuwe ideeën

Normaal gesproken bruis je van de ideeën, maar nu is de batterij even leeg. Blijven hangen in je inspiratieloze dip heeft geen enkele zin. Naar het buitenland gaan om even op te laden, is een veel beter plan. Boek daarom een vakantie naar Egypte en laat je verwonderen door de pracht van dit land. De zon zal je goed doen, elke batterij heeft energie nodig om door te kunnen, ook die van jou.

Ontspan op het mooiste strand van Egypte

Je vakantie naar Egypte begint al als je in het vliegtuig stapt. Je hebt ongeveer vier en een half uur de tijd om een goed boek te lezen of lekker een dutje te doen. Aangekomen op het vliegveld staat de transfer voor je klaar om je naar je viersterrenhotel te brengen.

Daar belandt je in een oase. Het prachtige strand Sharm el Luli is nog mooier dan op de foto’s. Het witte zandstrand met fijn zand loopt langzaam af in de zee. Het helderblauwe water doet je denken aan de Maldiven. De parasols van gedroogde bamboebladeren geven je het gevoel dat je op een tropisch eiland bent en de luxe lounge bedden die eronder staan zien er aantrekkelijk uit. Bij de bar bestel je een cocktail. Je gaat even liggen op een lounge bed om langzaam te beginnen aan het opladen van de batterij, voordat je gaat snorkelen. Tijdens het zien van de prachtige koraalriffen en tropische vissen, voel je langzaam al nieuwe ideeën opborrelen.

Maak aansluitend een Nijlcruise

Als je na een week strand en ontspanning je hoofd vrij hebt gemaakt van blokkades, dan is het tijd om echt aan je nieuwe ideeën te gaan werken. Daarom mag je tijdens een vakantie Egypte de Nijlcruise niet overslaan. Een Nijlcruise hoeft geen week te duren, je kunt ook drie, vier of vijf dagen gaan. Om de rivier vormt zich aan de zuidelijke kant de Nijlvallei. Een prachtig gebied om doorheen te varen. Door de dadelpalmen en het groen is deze route een lust voor het oog. Na enkele dagen kom je aan in het woestijngebied. Ongetwijfeld een adembenemende ervaring als je nog nooit een woestijn hebt gezien.

Openluchtmuseum

Mocht je nog niet genoeg nieuwe ideeën hebben op gedaan tijdens het varen, dan doe je dit zeker met een bezoek aan Luxor. Alle Nijlcruises meren aan of starten in deze stad. Luxor is een groot openluchtmuseum waar de geschiedenis van Egypte in overvloed te aanschouwen is. Prachtige beeldwerken en tombes. Breng een bezoek aan de kolossen van Memnon, twee enorme standbeelden van farao Amenhotep III. En ga naar het graf van een van de weinige vrouwelijke farao’s Hatsjepsoet. Zeker weten dat je aan het einde van een vakantie naar Egypte weer helemaal opgeladen bent en bruist van de nieuwe ideeën.