Wat is nou hét perfecte speelgoed?

Niet alle ouders zullen het ooit echt eens worden over wat nou het ideale speelgoed is voor je kind. Waar de een zweert bij het keukentje of juist een simpel springtouw, is de ander eeuwig dankbaar voor de komst van de iPad, weer een ander voor een knuffelbeest en weer een ander voor de kast vol boeken. Iedereen is anders, iedere ouder, ieder kind, en daardoor wil ieder kind met andere dingen spelen. Dat is heerlijk om te zien, want vaak zegt hun favoriete speelgoed al zoveel over hun persoonlijkheid. Maar voor ouders is het ene speelgoed ook weer handiger dan het andere. Qua geluid, hoe makkelijk je het meeneemt, en in hoeverre het de ontwikkeling beïnvloed. Het ideale speelgoed volgens ons, voor zowel kind als volwassenen? Dat is bouwspeelgoed!

Bouwspeelgoed bevordert de ontwikkeling

Bouwen is iets wat een kind enorm veel leert over het leven, al vanaf zo’n jonge leeftijd. Van een middagje bouwen leer je vallen en opstaan, wat een goede fundering is, dat je je toren mooi moet vinden op zijn hoogtepunt en niet alsmaar door moet willen blijven bouwen. Dat ook al maak je die fout, je gewoon weer een nieuwe toren kunt bouwen. En het weer opnieuw proberen als de toren omvalt. Al deze boodschappen lijken in bouw-opzicht misschien klein en insignificant maar uiteindelijk symboliseert het zoveel meer! Het leert doorzettingsvermogen, vallen en opstaan, en omgaan met teleurstellingen aan een kind, maar dan verpakt in een superleuke activiteit die ook nog eens hun motoriek ver vooruit helpt!

Blokken ook fijn voor de ouders

Een doos met blokken is voor iedere ouder ook nog eens perfect. De keuze tussen knuffels en speelgoed auto’s wisselt elke dag, wat tot conflicten kan leiden en teleurstellingen als je net de verkeerde meeneemt. Maar met de blokkendoos op stap gaan voorkomt al die problemen. Niet al te zwaar, vaak vrij compact verpakt, geen lege batterijen of vervelende geluiden die eruit komen. En er kan weinig mis gaan als twee kinderen er samen mee spelen – je kunt altijd twee verschillende bouwwerken maken, en extra blokken zijn altijd bij te kopen! Zo heb je ook altijd aanvullende cadeaus bij verjaardagen en dergelijke. Verschillende kleuren, vormen en noem maar op – de gebouwen en steden van je kind worden steeds mooier en ondertussen leren ze ook nog eens een hoop! Dat klinkt voor ons als het perfecte speelgoed, zowel voor een kind als voor zijn ouders.