Beginnen met leren? Blended learning is het helemaal

Elke startup heeft kennis nodig, dat lijkt me logisch. Wat nou als je die kennis via een leuke en vernieuwende manier tot je kan nemen? Blended learning is de toekomst van het leren. De saaie leslokalen met workshops en trainingen zijn allang niet meer van deze tijd. Dankzij blended learning kan iedereen op zijn eigen manier en tempo leren. Voor zowel nieuwe als bestaande bedrijven is het een uitstekende manier van werken. In mijn blog op Startupidiots.nl vertel ik altijd alles over het beginnende zakenleven. Vandaag een blog over blended learning.

Wat houdt blended learning precies in?

De Engelse term duwt je al een klein beetje de juiste richting in en dat is eigenlijk ook precies wat blended learning inhoudt. Er zijn namelijk allemaal verschillende vormen van leren beschikbaar in één pakket met één einddoel. Op deze manier kan iedereen kiezen voor zijn of haar favoriete manier van leren en hier een leertraject voor opstellen. Omdat voor iedereen de eindtoets gelijk is, is uiteindelijk het resultaat hetzelfde. Misschien kan je er wel iets bij voorstellen dat iemand het prettiger vindt om een filmpje te kijken en dat iemand anders liever aan de slag gaat met een online boek. Dit is voor iedereen verschillend en daarom biedt blended learning een uitkomst. Doordat iedereen op zijn eigen manier kan leren, verhoogd dit de efficiëntie. Iemand die niet goed is in het leren uit boeken zal een training sneller afronden met een manier die hem wel prettig ligt.

Monitor je leerlingen

Misschien vraag je jezelf af hoe je al die verschillende leertrajecten kan monitoren. Soms komt het wel eens voor dat een bedrijf 200 mensen tegelijk een training wil geven. Een handig systeem biedt hierin de oplossing. Een cursusleider kan de pakketten samenstellen uit al het materiaal wat beschikbaar is. Alle cursisten kunnen hieruit kiezen en de cursusleider kan de voortgang van alle leerlingen inzien. Het is zo snel duidelijk wie direct aan de slag gaan en bij wie nog een vorm van aansturing wordt gevraagd.

Ga jij aan de slag met blended learning?

Als startup company ben je natuurlijk altijd op zoek naar nieuwe kennis. Misschien ga je wel op bezoek bij andere bedrijven of volg je een workshop. Als je dan de blended learning methode tegenkomt, die misschien wel zelf moet toepassen, dan kan je nog eens terugdenken aan dit verhaal. Je weet nu wat de grote voordelen zijn en hoe je het gaat aanpakken. Denk dus vooral zelf alvast even na over welke manieren jij prettig vindt om te leren.